Flot hærværk eller elendig kunst?

Brøndby-GraffitiLÆSERBREV I FOLKEBLADET – 17.07.2013
Henrik Rademacher
Kommunalbestyrelsesmedlem
for Dansk Folkeparti i Brøndby

Graffiti. Ordet vækker oftest en hovedrysten hos os borgere. Vi ser det hver dag, et tag, en mur eller et stort piece med mange farver. Mange mener, at det er noget nymodens hærværk importeret direkte fra USA. Nuvel, den nuværende form er fra 70’ernes USA, men der er fundet gamle tegninger i Katakomberne i Rom og gaderne i Pompeji. I det  gamle Grækenland blev der ridset i murene. Og selve ordet graffiti stammer højst sandsynligt fra det italienske ord graffiato, som betyder ”at ridse”.
Personligt ser jeg ikke noget pænt i tags, medmindre de er udøverens underskrift i hjørnet af et piece. Desværre udfoldes denne kulturs kunstværker ulovligt på offentlige og private ejendomme.
Men sidste år besøgte jeg Paris. Her boede jeg i kunstnerregionen Montmatre, hvor store kunstnere som Dalí, Monnet, Picasso og van Gogh har arbejdet. Disse kunstnere havde meget forskellige stilarter, og noget for en hver smag. På samme måde, som de alle var velkomne i Montmatre, har bydelen i dag en mur til graffitimalerne. En mur som de kan male deres pieces på, udfolde sig og blive bedre. Efterfølgende kan den næste så tegne sitHenrik Rademacher-venstre værk oven på. På den måde mindskes brugen af byens øvrige mure. Dansk Folkeparti går ikke ind for hærværk eller på anden måde skænning af ejendomme og mure. Men vi ser en idé i, at opføre en lignende mur til malerne. Hvis en mur kan nedbringe private, kommunale og boligbevægelsernes udgifter, ville det jo være dejligt. Derfor vil vi undersøge muligheden for opførsel af en sådan mur i kommunen, hvor graffititegnere frit kan udfolde sig, men stadig under ansvar.

Henrik Rademacher
Kommunalbestyrelsesmedlem
for Dansk Folkeparti i Brøndby

 

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.