HALAL? …NEJ TAK

Jan Andreasen

LÆSERBREV I FOLKEBLADET – 31.07.2013:
Jan Andreasen
Kandidat til kommunalvalget
Dansk Folkeparti i Brøndby

Halal debatten kører i disse dage på fuldt blus, først var det børnehaver, så var det hospitaler, og nu er det skoler, der servere halalslagtet kød, hvor stort omfanget er i Vestegnskommunerne ved jeg ikke, men daginstitutionerne i Ishøj og Hvidovre Hospital serverer udelukkende halalslagtet kød i deres okse- og kyllingeretter.
Her er så mit opråb til de politikere og forældrebestyrelser, der er med til at vedtage, om der skal serveres religiøst slagtet kød i de offentlige institutioner.
Hvordan kan det være, at danskerne skal lade sig nøje og indordne sig under en minoritets religiøse krav, hvordan kan det være, at kristne og ikke kristne danskere bliver tvunget til at spise religiøst slagtet kød, ofte uden at de bliver informeret om det og ikke har muligheden for at vælge det fra.
Vi har religionsfrihed i Danmark, og det indebærer og at man ikke skal pådutte andre sin religion, ligesom man skal respektere andres religion, jeg siger ikke, at muslimerne ikke skal have muligheden for at spise halalslagtet kød, for det skal de naturligvis.
Det er ikke kun af religiøse årsager, at mange danskere vil have muligheden for at kunne vælge halalkød fra, der er også mange, der ser det fra et dyreetisk synspunkt, hvor vi i Danmark bedøver dyret inden det slagtes, er det langt fra tilfældet i udlandet, Danmark importere hvert år meget af det oksekød, vi spiser, fra udlandet hvor der ikke er de samme krav til slagtning som der er i Danmark, det betyder, at vi ikke har nogen ide om, hvordan dyret er blevet behandlet under slagtningen.
Min holdning er at halalkød ikke skal vælges fra, men vælges til, og Dansk Folkeparti i Brøndby arbejde for, ar det bliver kutymen i alle offentlige institutioner i Brøndby Kommune.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.