Nedslidte skoler i hele Brøndby

Hvis du har problemer med at se videoen, så klik HER
LÆSERBREV I FOLKEBLADET – 07.08.2013:
Når dit barn nu begynder i skolen, så forbered dig på et trist syn og pas på at du eller dit barn ikke kommer til skade eller bliver ramt af løstsiddende bygningsdele.
Er du i tvivl om rigtigheden af denne bedømmelse, så gå blot en tur hen på den nærmeste folkeskole og bedøm selv tilstanden af bygninger og omgivelser. Under sådanne betingelser skaber man ikke motiverede lærer elever i Brøndby Kommune.
Vi har været rundt og set kommunes 3 skoler, der hver har 2 afdelinger, som vi har set på udefra. Værst er nok Brøndby Strand Skole – den del, der tidligere hed Søholtskolen. Havde det været en arbejdsplads, hvor betontrapperne til indgangen er smuldret væk, vinduer og solafskærmninger er ved at falde ned, var den nok for længst blevet lukket af arbejdstilsynet.
Det ser ud til at der er en del der skal rettes op på Brøndbyvester Skole og Brøndby Strand Skole, mens den tidligere Tjørnehøjskolen og tidligere Lindelundskolen ser noget trætte ud og først og fremmest trænger til en kærlig hånd og en bøtte maling.
Dansk Folkeparti i Brøndby har igennem de seneste år, og ved gentagne budgetforhandlinger, peget på nødvendigheden af en gennemgribende renovering af de nedslidte folkeskoler, men desværre uden lydhørhed fra socialdemokraterne, som gang på gang har nedstemt vores forslag.
Vi har i foreslået at bruge 5,061 millioner kr. i 2013, samt 30 millioner i hvert af årene 2014, ’15 og ’16. Vi har opfordret forvaltningen at finde tilsvarende besparelser, men forslaget kunne desværre ikke opnår flertal.
I efteråret 2011 blev der af Brøndby Kommunes Teknisk Forvaltning foretaget et udvendigt bygningssyn på alle kommunens folkeskoler.
Teknisk Forvaltning konkluderer i en efterfølgende rapport – Tilstandsvurdering af Børnehuse og Skoler – i Februar 2012, et vedligeholdelsesmæssigt efterslæb på 163 millioner kroner, for bare at bringe bygningerne i en forsvarlig stand. Endvidere konkluderes det, at de hidtil anvendte midler til det forebyggende vedligehold, har været utilstrækkelige og der er nu behov for genopretning frem for forebyggende vedligehold på størstedelen af bygningerne.
I Brøndby Kommune har vi en af landets dyreste folkeskoler målt pr. indbygger, men vi må konstatere at pengene ikke bruges til vedligeholdelse af bygningerne.
Socialdemokraterne i Brøndby har haft magten i de sidste mange årtier, og det har medført en total nedslidt folkeskole

Skolerne skal renoveres nu .

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.