Kristian Tørning til iværksætterdebat i Bagsværd

DSC07918

De 6 debattører sammen med formanden for DF i Brøndby. – Fra venstre: Jeppe Bruus (A), Cheri-Mae M. Williamson (R), Poul Gaardbo (formand DF i Brøndby), Kristian Tørning (O), Morten Løkkegaard (V), Rasmus Jarlov (C) og Joachim B. Olsen (I).

Dansk Folkepartis folketingskandidat i Københavns Omegn Kristian Tørning (O), som der kan stemmes på i Brøndby, deltog i dag i en iværksætterdebat med Jeppe Bruus (A), Rasmus Jarlov (C), Morten Løkkegaard, Joachim B. Olsen, (I) og Cheri-Mae M. Williamson (B).
Debatten fandt sted på Restaurant Wasabi og var arrangeret af Bagsværd Lakrids v/Søren Beier og Morten Kornbech, hvor sidstnævnte fungerede som ordstyrer.
Det var et godt møde, hvor politikerne virkelig blev gået på klingen af Morten Kornbech ….men eftermiddagens eneste spontane bifald fik dog formanden for DF i Brøndby Poul Gaardbo, da han fulgte op på at Morten Løkkegaard mente, at danskerne skulle blive bedre til at finde informationer om f.eks. iværksættere på internettet.
Gaardbo mente at netop det offentlige havde de dårligste hjemmesider og det næsten er en umulighed at finde rundt på dem. På en underholdende måde gave han et indblik i hans egne oplevelser.
Samtlige politikere i panelet bakkede op om kritikken!

Kristian Tørning havde dette indlæg:
Ifølge Global Entrepreneurship and Development Index for 2015 ligger Danmark på en 6. plads, hvilket lyder flot, men Danmark er i år på top ti over lande der taber mest. Faktisk er hele Norden desværre ramt af tilbagegang.
I samme undersøgelse angives Danmarks primære problemer som: “Cultural support”, herunder synet på iværksættere, og “Startup skills” dvs. konkrete kompetencer i at starte og drive firmaer.
Den danske iværksætterforenings sidste undersøgelse viser, at 41,82 procent af de adspurgte mente, at den største udfordring som iværksætter er arbejdet med skatte- og momsspørgsmål. Det problem skal man pålægge SKAT at løse, ligesom jeg er tilhænger af, at reglerne simpelthen bliver lavet forenklet.
I samme undersøgelse, mener næsten 60 procent af respondenterne, at bankens indstilling til dem er enten dårlig eller meget dårlig. Her mener jeg, at vi skal arbejde med alternative finansieringsmuligheder, fx crowdfunding, hvor private typisk byder ind med mange småbeløb og aktie-crowdfunding, hvor man kan modtage aktier i en virksomhed eller låne penge ud som privatperson, uden at det bliver beskattet med det samme.
Jeg mener, at vi i alle uddannelser skal have fokus på både iværksætteri og Informationsteknologi bredt forstået, og at vi skal arbejde med iværksætter-stipendiater, sådan at de studerende, der har en iværksætter i maven kan starte tidligt.

DSC07890

Kristian Tørning havde den fulde opmærksomhed fra de fremmødte, da han havde sit indledende indlæg.

Vi skal skabe et markant IT økosystem i Danmark. Det skal støttes af lovgivning, der støtter op om hele firmaets livscyklus. Og uddannelsessektoren skal uddanne specialiserede personer, der både har forstand på iværksætteri og IT. Og så skal vi sikre at stærkere regionalt samarbejde, fx med Tyskland som er en af vores store kunder.
Internetservices, mobile applikationer, robotter og droner er helt åbenlyse globale megatrends. I Global Entrepreneurship and Development Indexs undersøgelsen scorer vi meget højt på vores evne til at absorbere teknologi. Vi er dygtige til teknologi i Danmark. Det skal vi udnytte.”

Der var stor enighed mellem Kristian Tørning og Morten Løkkegaard.

 

 

Se stemningsbilleder fra  mødet her. – Hvis du vil se billederne større, så klik på dem:

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.