Nej, han blev ikke dømt for racisme…

Camre-Lille

Mogens Camre


Kloge ord fra journalist Philip Samson:

“Det er simpelthen noget vrøvl, når det ene medie efter det andet oplyser, at Mogens Camre i dag blev dømt for racisme. Journalistisk sjusk.
Camre blev dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 b. Den dækker trusler, forhånelser og nedværdigende udtalelser rettet mod folk på grund af flere ting. Det kan være på grund af det noget forældede begreb “race”. Det kan også være på grund af hudfarve eller oprindelse. Og så kan de være på grund af tro eller seksuel orientering.
Fordi paragraffen blandt andet dækker angreb på “race” og etnicitet, har nogle fundet på at kalde den racismeparagraffen. Men man burde hellere bruge det mindre misvisende navn diskriminationsparagraffen. Netop fordi den også dækker angreb på folks tro eller seksuelle orientering.
Religion har ikke noget med “race” at gøre. Seksualitet har ikke noget med “race” at gøre. Derfor så er angreb på folks religion eller seksualitet ikke racisme.”

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.