Efter V angreb på DF i weekenden: – Thulesen Dahl udfordrer Løkke til direkte duel

Ugebrev
Mandag den 23. november 2015 

Valgkampen er i fuld gang. Om kun halvanden uge skal vi træffe en af de vigtigste beslutninger for Danmark i mange, mange år. Den er vigtig, fordi den handler om vores selvbestemmelse og demokrati. Den er vigtig, fordi den handler om retten til at være herre i eget hus. Fordi vi beslutter, i hvilken retning Danmark skal bevæge sig i forhold til EU.
Vi tager debatten med danskerne i hele landet. Faktisk kommer vi i Dansk Folkeparti rundt i ”200 byer på 20 dage” i disse uger. Det er en fantastisk mulighed for at møde danskerne på deres egen hjemmebane.
Noget af det, jeg er stødt på igen og igen, er folk, der siger, at de mangler oplysning. At de ikke føler sig tilstrækkeligt informeret. De mener ikke, at det har været voldsomt prioriteret i medierne. De synes, det er alt for sent, der for alvor sker noget.
Det er da også helt rigtigt, at mange debatter er blevet henvist til programmer, som ikke så mange ser og hører og at valgkampen i sammenligning med valg til Folketinget eller kommuner og regioner ikke fylder meget i gadebilledet. Der er stadig rigtig mange ledige lygtepæle rundt omkring. Det er en skam, at afstemningen ikke har fået noget mere plads – for det er en særdeles vigtig afstemning.
Men det skyldes måske, at ja-siden dels veksler mellem at bagatellisere beslutningen som noget, der kun omhandler Europol og dels truende løfter pegefingeren og advarer danskerne om, at vi vil blive kørt ud på et sidespor, hvis vi formaster os til at stemme nej. Er det ikke noget, vi har hørt før? Har det ikke altid været sådan ved valg, som omhandler EU?
Sandheden er, at det er en vigtig afstemning. Det er den, fordi vi stemmer om hele retsforbeholdet den 3. december. Afstemningen handler altså også om vores asyl- og udlændingepolitik, hvad enten ja-siden ønsker at være ved det eller ej. Dele af ja-siden er dog mere ærlige end andre. Socialistisk Folkeparti har eksempelvis taget bladet fra munden og beskylder andre dele af ja-siden for at manipulere.
SF og andre af ja-partierne har i øvrigt det tilfælles, at de kæmper for en EU-asyl- og udlændingepolitik. Og det er selvsagt et problem for de ja-partier, der fornægter denne del af virkeligheden. Nok derfor forsøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen sig med en feberredning, da han udstedte en slags garanti for, at Venstre vil nedlægge veto og lade en beslutning om en dansk tilslutning til EU´s asyl- og udlændingepolitik komme til særskilt afstemning. Hans garanti skulle så gælde ”indtil solen brænder ud”, som han sagde.
Men selvom man skulle ønske Lars Løkke Rasmussen en lang fremtid i politik, er han nok hverken statsminister eller formand for Venstre i de 4,5 til 6 milliarder år, der går, til solen er brændt ud. Hans egen EU-ordfører mente da også, at garantien kun kunne gælde så længe, Løkke Rasmussen selv var formand for Venstre….
Med et ja den 3. december er magten til at overdrage suverænitet blevet givet til det til enhver tid siddende flertal på Christiansborg. De partier, som vil have Danmark ind til kernen af EU-samarbejdet. Betryggende? Nej vel!
Jeg hørte godt i weekenden, at Dansk Folkeparti blev beskyldt for at føre uhæderlig valgkamp og at ”skræmme” vælgerne. Men det med skræmmekampagne overlader vi til ja-siden. Vi læser bare op af den aftale, som de EU-glade partier har indgået om retsforbeholdet og folkeafstemningen.
Hvis en garanti skulle have troværdighed, hvorfor så ikke skrive den ind i selve loven? Så ville man jo sikre, at danskerne IKKE havde afgivet suverænitet efter Grundlovens bestemmelser herom. Det kunne man have gjort.
Det ville nok have gjort det mere trygt for mange danskere. For konsekvenserne af det danske EU-medlemskab har ofte taget os på sengen. Ud af det blå dukker der hvert år nye ting frem, som vi ”åbenbart” har sagt ja til i forbindelse med en eller anden aftale. Uden at danskerne i øvrigt er blevet informeret om det. I Dansk Folkeparti ønsker vi at gøre opmærksom på disse ting før den 3. december. Det har intet med skræmmekampagne at gøre. Det er blot rettidig omhu.
Og afstemningen handler også om f.eks. vores ret til at indføre grænsekontrol. Vi hører ofte, at Schengen-reglerne står i vejen for grænsekontrol. Og med et ja – så bliver Schengen-reglerne overstatslige. Med flertalsafgørelser og EU-domstolskontrol. Så bliver det sværere at tro på, at vi får genindført grænsekontrollen, som mange danskere ellers ønsker. Det bør man jo også være bekendt med før afstemningen
Nå ja – og så er der lige Europol. Myterne fra ja-siden om alskens ulykker har hidtil domineret debatten. Men mange er blevet afmonteret de seneste uger: Europol er ikke direkte involveret i optrevlingen af pædofilisager, og lande med parallelaftaler som eksempelvis Norge kan faktisk hurtigt trække på de fælles registre, når det er nødvendigt. Desuden har ingen nogen interesse i, at Danmark må forlade Europol – og derfor er det klart det mest sandsynlige, at det vil være forholdsvist nemt for Danmark at få den parallel-aftale, som holder Danmark inde i Europol-samarbejdet.
Men danskerne vil altså gerne vide mere! De vil gerne have myterne afmonteret. Kende sandheden om konsekvenserne af et ja og et nej den 3. december. Og siden Venstre nu altså har valgt at gå direkte efter vores kampagne – hvorfor så ikke tage en direkte debat?
Derfor: Kære Lars Løkke Rasmussen. Hermed en opfordring til en direkte duel om afstemningen og konsekvenserne for Danmark. Vælg tid og sted! Jeg vil aflyse næsten alt for at stå klar! Håber du tager imod min opfordring!
For mig at se viser ja-sidens stadig mere skingre toneleje, at et nej den 3. december er det rigtige valg. Derfor er det vigtigt, at alle går hen og stemmer. Indtil nu er det sandsynligt med nærmest dødt løb. Derfor tæller hver eneste stemme!

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.