Dansk Folkepartis fremgang holder blåt flertal

Procent

Søjlerne til venstre er Voxmeters nye måling, mens søjlerne til højre er valgresultatet.

I en ny Voxmeter-måling er Dansk Folkepartiet gået frem med 1,4 % i forhold til valget i juni, mens de 3 øvrige partier i blå blok – V, C og LA – er gået tilbage.
Faktisk er det kun Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der er gået frem, mens Socialdemokratiet, Radikale, Konservative, SF, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Venstre er alle procentmæssigt gået tilbage. Alternativet opnår samme tilslutning som ved valget.
Da DF’s fremgang stort set modsvarer Venstre, Konservative og Liberal Alliancens tilbagegang, så er det stadig blåt flertal, som det ses her:

Blokfordeling

De 2 søjler til venstre er den nye måling, mens de 2 til højre er valgresultatet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

….

Venstre, Konservativ og Liberal Alliance er hver gået 1 mandat tilbage, mens Socialdemokratiet er gået hele 4 mandater tilbage, hvilket er den største tilbagegang. De øvrige partier opnår samme mandattilslutning som ved valget den 18. juni.

Mandater

Yderste halvcirkel er Voxmeters nye undersøgelse, mens den inderste er valgresultatet.

Når det hele omsættes til mandater og fordeles i rød og blå blok, så er det fortsat 90 mandater til blå og 85 til rød blok. Det skyldes ene og alene at Dansk Folkeparti er gået de 3 mandater frem som V, C og LA er gået tilbage og Enhedslistens fremgang på 4 mandater modsvares af Socialdemokraternes tilbagegang på 4 mandater. De øvrige partiers tilbagegang i procent er så lille, at de ikke giver udsving i mandatfordelingen.
Fordeling-Måling-Valg

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.