Sidste ugebrev i år: Godt nytår!

Ugebrev-KTD

Godt nytår!
Så er det blevet tid til årets sidste ugebrev. Et begivenhedsrigt, ja det er vel ingen overdrivelse at kalde 2015 for dramatisk, år er gået. Vi står nu på tærsklen til 2016.
I løbet i året, der snart er gået, gik danskerne to gange til valg. Først til Folketingsvalget i juni, hvor hele 741.746 danskere valgte at vise os tillid. Det var og er vi taknemmelige og ydmyge overfor! Vi har været i arbejdstøjet lige siden valget. Der skal sikres god DF-politik for stemmerne. Og når ingen partier har flertallet selv, ja, så skal der forhandles og samarbejdes, så der kan opnås de bedst mulige kompromisser.
Det siges ofte, at ”politik er det muliges kunst”. Det er selvfølgelig indlysende rigtigt. Men der er en verden til forskel på, hvad der er muligt, alt efter hvordan flertallet i Folketinget nu ser ud. At der er kommet et flertalsskifte med folketingsvalget i sommer har stor betydning for Dansk Folkeparti. Selv om det går hurtigt i dansk politik, så tror jeg trods alt ikke, det er glemt, hvordan socialdemokraterne og de radikale før valget gjorde, hvad de kunne, for at holde DF uden for politisk indflydelse. Sådan er det ikke efter valget. Og selv om vi er mange, der ikke synes, det går hurtigt nok, går beslutningerne nu i vores retning. Helt anderledes end i de cirka fire år, hvor S og R var de bærende kræfter i skiftende og ganske turbulente regeringer.
Det er selvfølgelig godt. For vi skal trække Danmark i den rigtige retning i stort og småt. Det er vores mål. Det er helt nødvendigt. Vi vil ikke stå på sidelinjen, komme med ultimative krav og hvis vi ikke kan få det lige præcis, som vi vil have det, så kan det hele også være lige meget. Det er langt bedre at være konstruktive og ad den vej få så meget af vores politik igennem, som man kan, end ingenting at få igennem. Det kan godt være, at det virker mindre handlekraftigt på kort sigt, men hvis det skaber flere resultater på lang sigt, er det en pris, der er værd at betale.
Vi trænger nemlig voldsomt til en langtidsholdbar løsning på migrant- og flygtningeproblematikken. 2015 blev året, hvor rigtig mange mennesker søgte mod især de vesteuropæiske, herunder de skandinaviske lande. Ingen kan længere lade som om, at vi ikke står over for en afgørende stund i vores landes historier. At det er nu, lige nu, at vi skal træffe et yderst afgørende valg for fremtiden. Et valg, som vil påvirke os selv, vores børn og vores børnebørn. Træffer vi det forkerte valg, vil vores samfundsmodel og vores måde at leve på blive forandret.
Nogle forsøger at tegne det hele sort/hvidt op, så det ser ud som om, at man enten vil hjælpe mennesker i nød, eller også vil man ikke. Det er forkert! For selvfølgelig skal vi hjælpe mennesker i nød. Vi skal hjælpe i nærområderne, og vi skal sørge for, at dem, der hjælpes herhjemme, kun bliver her midlertidigt. Det må blive vejen, som vi skal gå i 2016. En afgørende ændring i måden at hjælpe på og genindførelsen af grænsekontrol for at sikre kontrol med, hvem der kommer ind i vort land.
En skelsættende begivenhed i 2015 var også den islamistiske terror i Europa. Værst i Paris, men også København blev ramt. Her ved årets udgang mindes vi ofrene og føler med deres pårørende. Vi ved, at truslen ikke er væk, og at vi må fortsætte kampen mod islamisterne og deres modbydelige terror. Vi må gøre alt, hvad der er muligt, for at stoppe terroristerne og forhindre terroren. Dette vil fylde en del i det kommende år. Det er jeg desværre ikke i tvivl om.
I 2016 skal der også arbejdes videre med det budskab, som danskerne gav Folketinget den 3. december: At danskerne ikke ønsker at afgive mere suverænitet til EU. Vi skal have sat en ny EU-kurs for Danmark, lige som vi skal bakke op om den britiske premierminister David Camerons bestræbelser for at få genforhandlet briternes medlemskab af EU.
Så der er nok at gøre. Og tag ikke fejl! Jeg er grundlæggende optimist i forhold til 2016! Jeg tror bestemt, at det samlet set bliver et godt år. Et år, hvor der skal findes og vil blive fundet løsninger på nogle af de afgørende udfordringer, som Danmark står overfor. Nødvendigheden må simpelthen være gået op for tilstrækkeligt mange nu!
Jeg håber derfor meget, at I – og vi alle – får et godt og lykkebringende nytår!
En ganske særlig tak skal lyde til alle jer, der i stort og i småt har hjulpet Dansk Folkeparti godt igennem det forgangne år. Uden alle jer mange, var det ikke blevet til hverken det flotte valg i juni, de mange nye medlemmer (stort velkommen til jer!) eller til den imponerende valgkampagne op til folkeafstemningen den 3. december.
Så til alle jer, som har bidraget i 2015:
Et kæmpe tak! Og rigtigt godt nytår!

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.