Onsdag bliver dagen! – Hvis Socialdemokratiet er til noget…

Ugebrev
Folketinget har hasteforespørgsel om flygtninge- og migrantsituationen onsdag. Med de seneste meldinger fra Socialdemokratiet og De Konservative bør det blive dagen, hvor Folketinget sætter en ny kurs. Tager kommunernes bekymringer alvorligt. Mere om det senere. Først lidt om grænsekontrollen!

Grænsekontrol er sund fornuft. For ethvert land har en helt naturlig interesse i at holde øje med hvem og hvad, der kommer ind i landet. Men i EU-systemet bryder man sig åbenlyst ikke om sund fornuft. Således bragte TV2 søndag aften et interview med EUs migrationskommissær, grækeren Dimitris Avramopoulos, hvor kommissæren sagde, at den nuværende danske grænsekontrol kun må vare til den 3. februar. For han vil tilbage til det, som han kalder ”normale tilstande”. Jamen altså, hvad er det lige der sker for EU? Og hvad er det lige for ”normale tilstande”, som kommissæren vil tilbage til?

Gransker man kommissærens udtalelser, står motivet dog klart: Grænsekontrollen skal væk af ideologiske årsager. Så pyt med, hvordan virkeligheden ellers tager sig ud. For Avramopoulos forklarer, at han frygter for en sneboldeffekt, hvor endnu flere andre lande også indfører grænsekontrol. Det vil bringe Schengen-samarbejdet i fare, siger han, og Schengen er ”noget af det største, vi har opnået i vor tid”. Det er altså ideologien, drømmen om et overstatsligt EU, som optager kommissæren. Ikke at få løst de aktuelle problemer.

Og grænsekontrol er med til at løse de aktuelle problemer! Selv om den nuværende grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse blot er en stikprøvekontrol, så har den en klar effekt. Bare den første dag blev 18 nægtet indrejse, og tre personer desuden anholdt og sigtet for menneskesmugling. Efter ti dage var resultatet, at 203 personer var blevet afvist, mens 24 er blevet sigtet for menneskesmugling. Læg dertil den præventive effekt. At det rygtes, at der er en risiko for at blive taget, hvilket kan afholde migranter og menneskesmuglere fra at prøve. Vi ved jo, at disse ofte er forbløffende velinformerede, når det gælder forholdene i lande som Tyskland, Sverige og selvfølgelig Danmark.

Hertil kommer, at al snakken om kaos og store bilkøer ved grænsen helt sikkert har været for at indgyde frygt for, hvad en grænsekontrol betyder. For når medierne i disse dage rapporterer fra grænsekontrollen, så er billedet typisk, at det går fint, og at der i øvrigt, fuldt forståeligt, er stor opbakning til at fortsætte med den tryghed, som kontrollen giver.

Så nej: Vi skal ikke tilbage til EUs ”normale tilstande”. Tværtimod skal vi styrke og udbygge grænsekontrollen!

Og så tilbage til Folketingets debat på onsdag. Dagen hvor vi igen sætter kommunernes berettigede oprør omkring alle de flygtninge og migranter, som de skal modtage, på dagsordenen. Det haster med beslutninger. Folketinget må komme i gang! Der er nok af muligheder.

Vi kan eksempelvis med et flertal i Folketinget beslutte oprettelsen af flygtningelandsbyer, som vil være en aflastning af kommunerne. Flygtningelandsbyer – eller flygtningecentre som vi har kaldt dem – hvor man får beskyttelse, indtil man kan sendes til nærområdet eller hjemlandet igen. Hvor man er, indtil vi helt får omlagt udlændingepolitikken, sådan at asylansøgere fremover kan få hjælp i nærområdet i stedet for at søge til Danmark. De, der herefter alligevel kommer til Danmark, skal så sendes til nærområdet, hvor hjælpen finder sted.

Dansk Folkeparti ved man, hvor man har i disse spørgsmål. Vi er helt klar til at træffe beslutningerne. Men hvad med de andre partier?

I weekenden fortalte Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i Jyllands-Posten, at etablering af asyllejre i nærområderne er den bedste løsning på den kæmpe udfordring, som vi står overfor. At verdens flygtninge bør samles i velfungerende flygtningebyer tættere på nærområderne, hvorefter lande i for eksempel Europa selv må afgøre, hvor mange flygtninge det pågældende land ønsker at tage imod. Sød musik i vores ører. Og i stedet for at ærgre os over, at Socialdemokratiet tidligere har modsat sig netop en sådan politik, når vi har foreslået det i Folketinget, vil vi glæde os over, at de nu er kommet til erkendelsen. Lad os derfor nu koncentrere os om, hvordan vi får handling bag ordene! Både når det drejer sig om flygtningelandsbyer og hjælp i nærområderne i stedet for her i Danmark.

For danskerne skriger på handling, når det gælder om at få taget hånd om asyl- og migrantudfordringerne. Berettiget!

Lad derfor onsdag blive dagen, hvor vi får taget et kæmpe skridt i den rigtige retning. Hvor et flertal i Folketinget erkender, at det er nu, der skal handles! De Konservative har meldt sig klar. Hvis Socialdemokratiet er til noget, har vi i fællesskab muligheden. Lad os få ting til at ske!

Så Mette Frederiksen; er I klar?

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.