”Herfra er vi klar til at tage til Europa…”

Ugebrev
Normalt bliver EU-aftaler præsenteret med store skåltaler og historiske paralleller. Nærmest som om, at man nu har fundet den afgørende løsning på en udfordring. Bemærkelsesværdigt var det derfor, at aftalen med Tyrkiet om flygtninge og migranter var en undtagelse. Det var bestemt ikke lyden af poppende champagnepropper, som fulgte i kølvandet på aftalen. Mon ikke selv EU-systemet havde indset, at aftalen ikke er løsningen på migrantstrømmen?

Nu er det for tidligt at konkludere endegyldigt på effekten af aftalen med Tyrkiet. Men allerede nu kan vi se det ske, som mange spåede, da aftalen blev lavet: At migrant- og flygtningestrømmen over Middelhavet igen tager fart – blot ad andre veje. I marts måned i år ankom cirka 10.000 flygtninge og migranter til Italien mod under 3000 sidste år. Flere spår, at antallet vil vokse voldsomt. Herhjemme kan man heller ikke holde udviklingen tilbage for danskerne. Udenrigsminister Kristian Jensen siger således om situationen: ”Min vurdering er, at hvis ikke vi får sat en prop i hullet i Libyen, vil der komme en ny bølge af flygtninge til Europa, som den vi så sidste år, inden for de næste par måneder”.

Italien har tidligere vist, at landet mangler viljen, evnerne eller begge dele til at holde ankomne migranter og flygtninge i landet. Det har de jo ellers pligt til efter de Schengen- og Dublin-regler, der principielt stadig gælder i EU. Men nej – disse regler er nok fine på papiret, men de følges ikke i praksis. Derfor rejser de, der ankommer til Italien, oftest uhindret videre mod nord.

Og virkelig skræmmende bliver det, når man tænker på, at Islamisk Stat har taget kontrol over 100 kilometer af Libyens kyststrækning lige syd for Europa. Blandt andet kontrollerer terrorbevægelsen byen Sirte, kendt for at være den afsatte diktator Gaddafis fødeby, hvor den spreder skræk og rædsel. Offentlige halshugninger og piskning finder sted. IS skriver slogans på byens mure, en gammel og velkendt måde at sprede propaganda på. TV2 kan berette, at der på en mur ved byens havn, står følgende: ”Herfra er vi klar til at tage til Europa”…

Situationen i Italien kan meget vel udvikle sig til en katastrofe, endda en forudsigelig en af slagsen. Det bør jo ikke komme bag på nogen, at når man forsøger at lukke et vindue, som Tyrkiet-aftalen er et forsøg på, så er det en usædvanlig dårlig idé at lade et andet stå åbent.

Så længe det er muligt for disse migranter at komme til Europa og blive i Europa, så vil trafikken fortsætte. Det er naivt at tro andet. Men som vi desværre udmærket godt ved, så har heller ikke EU viljen og evnen til at træffe de nødvendige foranstaltninger. På den baggrund bør man indse, at det alene er nationalstaterne, som kan hjælpe os. Det er alene på grund af bl.a. grænsekontrol, at det ikke allerede er gået meget værre. Så hvis der skal dæmmes op for migrantstrømme og alt det, som følger med, skal vi videre af denne vej. Svarene er derfor blandt andet permanent grænsekontrol og straks-behandling af asylsøgere ved grænsen (hvorfra de kan afvises, når de kommer fra sikre lande). Og så at de, der alligevel skal hjælpes i Danmark, alene bliver det midlertidigt, indtil tilbagevenden er mulig.

Det er os her i Danmark, som må handle og sikre vores land og vores fremtid. Der er ingen andre, der gør det for os!

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.