Selvfølgelig skal vi have grænsekontrol

Søren Espersen
I mere end femten år har Danmark – uden at det danske folk blev spurgt – været med i det fejlslagne Schengen-samarbejde. Det samarbejde, som betyder pivåbne grænser inden for EU, og som reelt har været og er en grandios gave til kriminelle af enhver slags. For hvis Schengen nogensinde skal fungere, så ville det kræve, at EUs ydre grænser bliver sikret. Der er nu gået 15 år, og vi kan vist roligt konstatere, at det ikke kommer til at ske. På den baggrund burde de fleste kunne se, at vi selvfølgelig skal have den permanente grænsekontrol tilbage. Men sådan er det bare ikke.

Jeg kan så godt forstå, hvis nogle har troet på, at Venstre og Socialdemokratiet kom på lidt bedre tanker i løbet af 2016. For Danmark indførte jo faktisk kontrol. Baggrunden var bare, at Sverige på grund af det massive migrant-pres indførte kontrol først, og at Danmark derfor var nødt til at følge trop. Men før, det skete, måtte regeringen nærmest gøre knuder på sig selv. Ja, Løkke udtalte endda i december 2015: ”Hvis livet var så let, at vi ved at sætte en grænsekontrol op i morgen eller 4. januar kunne begrænse antallet af asylansøgere, så kunne man have overvejet at gøre det”. Hvordan gik det så lige? Jo, antallet af asylansøgere er raslet ned!

Nu hører det så retfærdighedsvis med i det samlede billede, at der også er blevet strammet gevaldigt op på udlændingepolitikken. Hvor den tidligere regering med socialdemokraterne ved roret nærmest satte en ære i at lempe løs, har den siddende V-regering, godt nok skubbet kraftigt på vej af DF, fået indført fornuftige tiltage på området. Og de virker! Tag ikke blot mit ord og almindelig sund fornuft for, at det hænger sådan sammen. For en god måned siden sagde seniorforsker Marie Louise Schultz-Nielsen fra Rockwoolfonden følgende til Kristeligt Dagblad: ”Vi kan konstatere, at de lande, der har indført stramninger på asylområdet, har modtaget færre flygtninge end de, der har lempet reglerne”. Bum!

Men tilbage til grænsekontrollen. I weekenden foreslog DFs retsordfører, at vi igen skal have gendarmer på grænsen. Den nuværende grænsekontrol kræver store politiressourcer, som må tages fra andre politiopgaver. Løsningen er derfor, at vi, som vi gjorde tidligere, uddanner et særligt gendarmerikorps til at løfte væsentlige dele af opgaven. Det kan for eksempel være bevogtningsopgaver og ID-kontrol.

Reaktionerne på forslaget fra Venstre og Socialdemokratiet var bemærkelsesværdige.

”Dansk Folkepartis position er, at vi skal lade bommen gå ned og have permanent grænsekontrol, men det har vi ikke nogen interesse i”, lød det Venstres fungerende politiske ordfører Jacob Jensen.

”Det her handler om, at DF vil indføre permanent grænsekontrol, og der er vi ikke”, sagde Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen.

Det er forstemmende.

For enhver bør kunne indse, at det grænseløse Europa har været en ubeskrivelig fiasko. Selv Uffe Elbæk fra Alternativet kan se det. I forbindelse med, at Sverige indførte grænsekontrol, skrev han på Twitter: ”Forståeligt. Men et markant svaghedstegn for det europæiske samarbejde. Øv!”. Ubegribeligt er det så, at Elbæk, Løkke, Østergaard, Frederiksen og alle de andre fortsat tror, at pivåbne grænser er en realistisk mulighed. At det, som har været en katastrofe for Danmark i nu mere end femten år, pludselig som ved ren magi bliver til en solstråle-succes…

Nej, hvis vi skal have sat en stopper for omrejsende bander, narkosmugling, menneskesmugling, migranter, våbensmugling og alskens andet uvæsen, så skal der permanent grænsekontrol til. Utroligt, at Dansk Folkeparti er det eneste parti i Folketinget, som kan se dette. Vi har i Dansk Folkeparti i øvrigt aldrig et sekund været i tvivl om, at det ville gå, som det nu er gået. Med alle de gode og ordentlige argumenter tordnede vi imod Schengen-Traktaten fra det selvsamme øjeblik, hvor EU-systemet begyndte at fantasere om paradiset ”Det grænseløse Europa”. Men vi stod ganske alene. Som vi åbenbart stadig gør det… Ja, det vil sige: Helt alene står vi nu ikke. For vi har – som før –  det store flertal af det danske folk med os i kravet om genindførsel af den permanente grænsekontrol.

Med venlig hilsen
Søren Espersen

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.