En 2025-plan er også udlændingepolitik!

Ugebrev-Thulesen Dahl
I dag går det løs! Igennem flere måneder har man næsten ikke kunnet åbne en avis eller se en nyhedsudsendelse uden at høre om de mange og svære politiske forhandlinger, som venter til efteråret. Og i dag fremlægger Venstre så deres forslag til finanslov for 2017 såvel som deres bud på en 2025-plan for dansk økonomi i de kommende år. Nå ja – Lars Løkke Rasmussen tyvstartede allerede i aftes med at fremlægge dele af planen via sin Facebook-profil.

Finanslov, 2025-plan, udlændingestramninger, PSO-afgift og ejendomsvurderingssystem. Der bliver nok at se til. Og jeg glæder mig til at komme i gang.

Men jeg vil gerne understrege, at der er ikke nogen garanti for, at det ender med store aftaler. Det kan blive nødvendigt at spørge danskerne ved et folketingsvalg. Især hvis Liberal Alliance fortsætter med deres ultimative krav om, at topskatten skal lettes med fem procentpoint. Ultimative krav leder sjældent til et godt forhandlingsklima.

Jeg bryder mig ikke om topskattelettelser. Og jeg har meget svært ved at se, hvorfor skattelettelser til de mest velstillede skal være afgørende for, om vi kan gøre en masse gode ting for vort land her i efteråret.

Det er ikke topskatten eller pensionsalderen, der er de største udfordringer i dansk økonomi. Nej, den største udfordring er helt klart den ikke-vestlige indvandring, der i mange år har været alt for voldsom, og som hvert år koster milliarder af kroner. Vi skal tage kontrollen med vores grænse tilbage. Og vi skal have genskabt kontrollen her i landet. Det vil være vores væsentligste fokus i de kommende forhandlinger.

Vi har opstillet fem overordnede pejlemærker på udlændingeområdet:

  • Permanent grænsekontrol
  • Straksbehandle asylansøgere ved grænsen og returnere til sikre lande
  • Lave repatrieringsplan for hver enkelt flygtning/familiesammenførte
  • Fjerne dagpengeretten igen for folk med midlertidig opholdsstatus
  • Fjerne konventionsbindinger ift. udvisning af kriminelle og tildeling af statsborgerskab

Vores mål er, at der skal findes de nødvendige penge til velfærd. Der er brug for at prioritere flere midler til ældre, sundhed, politi og forsvar. Det kræver en realvækst på 0,8 % pr. år frem med 2025.

Og økonomi og udlændingepolitik hænger nøje sammen. En stram udlændingepolitik og en aktiv hjemsendelsesstrategi er en nødvendig forudsætning for, at vi har råd til at opretholde og udvikle velfærden. Og det skal vi!

Dansk Folkeparti går altid til forhandlinger med et åbent og konstruktivt sind. Det bliver ikke os, der kommer til at fremprovokere et valg. Men vi tager gerne et valg, hvis det kommer dertil.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.