Hvad vil Socialdemokratiet egentlig?

Ugebrev-Thulesen Dahl
For en uge siden indledte vi i Dansk Folkeparti vores sommergruppemøde i Svendborg. Det skete umiddelbart efter en medie-invitation fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som ønskede parløb med os i efterårets forhandlinger på Christiansborg. Blandt andet skulle sådan et parløb bruges til at forhindre topskattelettelser, som jo specielt Liberal Alliance har gjort til sin ultimative mærkesag.

Glæden var stor hos os. Vi kan sagtens se perspektiver i, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti samarbejder. Og kan vi få Venstre med, vil mange danskere kunne se det samarbejdende folkestyre fra sin gode side.

Men glæden holdt kun kort. Så kom vi reelt i tvivl om, hvad Mette Frederiksens hensigt egentlig er. For umiddelbart efter hendes udtalelser i medierne satte hun hele kavaleriet ind på at køre kampagne imod DF. Og hendes løjtnant, Nicolai Wammen, blev sat til i tv at komme med den ene perfide udtalelse efter den anden. Ikke just noget man gør, hvis man er ved at gøre klar til et tæt og fortroligt samarbejde til gavn for danskerne.

Og det hele skulle handle om topskatten! Ikke, at det ikke er vigtigt. Vi gik ikke til valg på at nedsætte skatten for dem, der tjener mest. Det er ikke vores politik at gøre det. Sådan er det! Men det vigtigste emne i disse årtier er, om vi i Danmark genvinder kontrollen over, hvad der sker med vort land. Om vi har styr på indvandringen. Om vi kan udvise kriminelle udlændinge. Om vi har ret til at nægte asylsøgere, der begår kriminalitet, tilladelse til at være her. Hvorfor ville Socialdemokratiet i sidste uge overhovedet ikke forholde sig til disse spørgsmål, selvom de af journalisterne blev spurgt igen og igen? Hvorfor skulle det KUN handle om topskat?

Er det mon fordi, de slet ikke er parate til konstruktivt samarbejde her i efteråret? Sidder de kun og venter på, at det skal køre fast for Venstre, så de kan få regeringsmagten igen? Er det kun taktik! Holder de danskerne for nar?

I 2011 gik Socialdemokratiet til valg på, at de bedst stillede skulle betale mere i skat – hvorefter de gav topskatteyderne en skattelettelse. De gik også til valg på at fortsætte den stramme udlændingepolitik, hvorefter de ifølge den radikale vicestatsminister lempede 45 gange i valgperioden.

Nu giver de den fuld gas med både at ville afvise topskattelettelser og sikre en stram udlændingepolitik. Mener de det den her gang? Det får de muligheden for at vise nu. Jeg tager ikke blot imod invitationen fra dem – jeg brygger gerne kaffen! Men der skal leveres! Danskerne skal se, at det ikke blot er et taktisk spil, men at det handler om at gennemføre politik, der sikrer Danmark. Både i forhold til topskat OG i forhold til kontrollen med indvandringen. Vi kan jo passende lige repetere fem krav fra vores sommergruppemøde, som skal være med til at sikre Danmark:

  1. Gøre grænsekontrollen permanent og effektiv.
  2. Bruge grænsekontrollen til straksbehandling af asylsøgere – kommer man fra et sikkert land, returneres man dertil.
  3. Skifte integrationsplaner ud med en hjemsendelses-strategi for hver enkelt, der er kommet hertil.
  4. Fjerne optjeningsretten til dagpenge for folk med midlertidigt ophold i Danmark.
  5. Sikre at konventioner ikke står i vejen for at udvise kriminelle udlændinge, undgå helt urimelige familiesammenføringer og statsborgerskab til folk, som vurderes kan være potentielle terrorister.

Kære Mette Frederiksen! Er I med, eller er det bare taktik for hurtigt at få regeringsmagten igen? Jeg glæder mig til at finde ud af svaret.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.