Absolut sidste udkald for finanslov 2017

Ugebrev-Thulesen Dahl
I morgen er det november måned. Så er der reelt kun to uger tilbage til at få lavet en finanslov for 2017. I to måneder har forhandlingerne været i hårdknude. Kravet om store topskattelettelser har gjort, at alt andet har været blokeret. Vores opfordring de seneste par måneder om at dele tingene op, så striden om topskatten ikke længere blokerede for alt andet, har indtil nu været nytteløs. Spørgsmålet er nu, om det ikke er sidste udkald, hvis der skal sadles om? Så min opfordring er uændret: Lad os afprøve om der er vilje til at lave politiske aftaler om det, vi kan finde enighed om – også selvom spørgsmålet om topskat så udestår.

Der har naturligvis været gisnet om, hvorvidt de seneste ugers blæst ville medføre, at Dansk Folkepartis politiske linje i de igangværende forhandlinger ville blive ændret. Ville vi nu være mere tilbøjelige til at give efter for eksempelvis Liberal Alliances krav om topskatten? Men vores linje vil være helt uændret. Vi holder næsen lige i sporet og forhandler ud fra nøjagtig den samme politik som indtil for to uger siden. Hverken mere eller mindre! Vi ved jo, at der er danskere, som støtter vores politik, men som lige nu afventer vores håndtering af sagen omkring EU-midler, før de igen vil betro os deres støtte. Det er naturligt nok. Men de danskere skal vide, at vi holder fast i den politik, som de jo også finder nødvendig for vort land!

Det gælder indvandringspolitikken, som har givet gode resultater i forhold til, at der kommer færre til Danmark. Men pludselig kan proppen igen springe af flasken! Der kommer stadig flere migranter til Sydeuropa. Derfor er det bekymrende, at der nærmest dagligt er forsøg på at undergrave den ellers nødvendige grænsekontrol. Der er også fire partier på venstrefløjen, som har det som erklæret mål at få lempelser på udlændingeområdet igen. Som efter valget i 2011, hvor Helle Thorning-Schmidt kom til på løfter om at fastholde den stramme politik, men hvor de radikale satte sig igennem og fik gennemført talrige lempelser. Resultatet blev jo bl.a. 21.000 migranter og asylsøgere sidste år….

Vi skal sikre flere politibetjente til at skabe tryghed. Vi skal sikre flere ressourcer til ældreområdet, så man som plejekrævende ældre véd, at der er hjælp og støtte at få. Vi skal sikre et sundhedsvæsen, hvor de dygtige medarbejdere ikke hele tiden skal løbe hurtigere og hurtigere. Jo der er nok at gøre! Hvorfor skal det hele så stå i stampe på grund af uenighed om topskat?

Oprindeligt var det min plan at rejse til USA allerede i sidste uge og deltage i nogle ugers møder i FN. Og så i øvrigt være i landet mens præsidentvalget stod på! Det ville være en særdeles lærerig oplevelse. Jeg udsatte så afrejsen til i morgen tirsdag. Men min erkendelse er, at jeg ikke skal være i USA de kommende uger. Jeg skal være her! Derfor har jeg netop aflyst min deltagelse i FN’s Generalforsamling samt de øvrige møder, jeg skulle have deltaget i. Vi er på hårdt arbejde for at genopbygge tilliden til danskerne. Og samtidig kan man jo håbe, at der kommer skred i de politiske forhandlinger på Christiansborg.

Som formand for partiet er min plads naturligvis her – vi skal igen have bragt partiet fremad – først og fremmest ved at vise danskerne, at vi kan skabe politiske resultater.

Det er absolut sidste udkald i forhold til finansloven for 2017!

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.