USA har valgt. Nu kan vi komme videre med finansloven for 2017….

Ugebrev
Så har USA stemt. De amerikanske vælgere har talt, og de har valgt, at Donald Trump skal være landets præsident de næste fire år. Vi skal i Danmark respektere amerikanernes valg. Så tillykke med valget. Nu skal Danmark sørge for et fortsat godt samarbejde med USA. En af Danmarks absolut vigtigste allierede. Vi har brug for et stærkt og aktivt USA til at stække diktatorer og slyngelstater i verden.

Det har været en lang og opslidende valgkamp, som også har sat sit præg på de danske medier. Specielt her i slutspurten har dækningen nærmest været større end til et dansk folketingsvalg. Og når man har set antallet af danske journalister, der har dækket valget fra USA, har man været i tvivl om, hvorvidt der har været journalister tilbage her i landet.

Måske det også var årsagen til, at public service mastodonten Danmarks Radio ikke kunne afse ressourcer til at dække de forhandlinger om næste års finanslov, som fandt sted på Christiansborg i weekenden?

Men det uagtet. Forhandlingerne er fortsat. For det er glimrende, at de fastlåste forhandlinger om Venstres såkaldte 2025-plan er skudt til hjørne. Det har gjort, at vi langt om længe er kommet i gang med realitetsforhandlinger om finansloven. For selvfølgelig skal vi have forhandlet en finanslov på plads.

DF har blandt andet fokus på sundhed, ældre og politiets vilkår. Og så selvfølgelig på indvandringspolitik.

For hvis vi kan få bremset tilstrømningen af migranter, og sikre, at langt flere af de, der ikke har ret til ophold her i landet, rent faktisk bliver sendt hjem igen, så er det i dén grad noget, som vil bidrage til at forbedre de offentlige finanser og dermed frigøre ressourcer, som kan anvendes til andre formål. Udover at det vil sikre et mere sammenhængende Danmark for vores børn og børnebørn.

Vi skal sikre vore ældre bedre forhold og mere værdighed. Blandt andet gennem en forbedret ældrepleje. Vi skal sikre, at de ekstra midler, som kommunerne får til at sikre en mere værdig ældrepleje, også bliver brugt til lige præcis dette formål og ikke bare til at lukke huller i kommunekassen.

Sundhed er naturligvis også et centralt omdrejningspunkt. Vi skal undgå overbelægning på sygehusene og undgå underernæring, som især er et problem blandt svagere ældre medborgere.

Og så kan der ikke være tvivl om, at der er et stort behov for, at vi får flere betjente på gaderne. Politiet har svært ved at få enderne til at nå sammen. Det går ud over danskernes tryghed. Vi møder op med et ønske om, at vi rent faktisk får uddannet nogle flere betjente. Ligesom vi vil presse på for at få fremskyndet processen med at få etableret en ny politiskole i Vestdanmark, så der fra 2018 kan optages politielever på den nye skole.

Det er nogle af de vigtigste punkter. Men vi drøfter også tiltag imod social dumping, erhvervsskolernes forhold, dyrevelfærd og vilkårene for vore landdistrikter og småøer ved forhandlingsbordet.

Tillykke til USA med et overstået præsidentvalg. Held og lykke til Donald Trump de kommende fire år. For verden går selvfølgelig videre, uanset hvem der bor i Det Hvide Hus. I Danmark kan forhandlingerne om næste års finanslov fortsætte. Forhåbentlig med et godt resultat inden længe.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.