Tragedie i Berlin

Ugebrev-Thulesen Dahl
Mange danskere har besøgt de hyggelige julemarkeder i Berlin. Det er ikke længe siden, at jeg selv gjorde det. Gik rundt på præcis det sted, der nu er i centrum for så tragiske omstændigheder. Det er jo helt umuligt at forestille sig den omvæltning, som de ramte familier nu gennemlever. Fra at deltage i noget af det mest varme, trygge, hyggelige i forbindelse med juletiden – til at være ramt af terroren og kastet ud i den katastrofe, som nu pludselig er virkeligheden for de selvsamme familier. Helt igennem ufatteligt. Trist.

For terroren har igen ramt Europa. Mandag aften hamrede en lastbil ind i en sagesløs menneskemængde på et af de mange julemarkeder i det centrale Berlin. I skrivende stund oplyses det, at 12 mennesker på tragisk og meningsløs vis er afgået ved døden, mens mange flere er sårede. Mange hårdt sårede.

På en gang dybt chokerende og rystende og så desværre alligevel ikke overraskende. Terrortruslen ér reel i hele Europa. Det ved vi kun alt for godt. I Tyskland har man længe talt om, ”hvornår” det ville ske, ikke om ”hvis”.

Denne gang var det så et af de mange traditionelle julemarkeder, det gik ud over. Indbegrebet af tysk jul. En dejlig tradition.

Det skal siges, at vi på nuværende tidspunkt ikke med sikkerhed ved, hvem gerningsmanden er. Eller hvad motivet måtte være. En mistænkt er anholdt. Men tysk politi siger samtidig, at man ikke er sikker på, at den anholdte er gerningsmanden. Angrebet efterforskes som et terrorangreb.

Tyske medier spekulerer i, at der er tale om en ung mand, en flygtning fra Afghanistan eller Pakistan. Tidligere i dag har der været forlydender om, at tysk politi har stormet et flygtningecenter i Berlin. Det er med andre ord nærliggende at tro, at der endnu engang er tale om islamistisk terror.

Men det ved vi som sagt ikke med sikkerhed endnu. Vi må afvente efterforskningen fra Tyskland, før vi kan konkludere.

Det kan virke banalt at gentage det, jeg også ved tidligere terroranslag har sagt. Men ikke desto mindre er det afgørende vigtigt: Terroristerne skal ikke lykkes med at skræmme os til at lave om på vores liv. De hader vores frihed. De skal ikke få held til at fratage os den.

Vi skal leve vores liv, som vi gør. Men vi skal heller ikke være naive. Fra politisk hold er det afgørende at sikre, at politi, efterretningstjenester og beredskab har de fornødne ressourcer. Det har været – og vil også fremover være – en afgørende prioritet for Dansk Folkeparti. Vi skal gøre, hvad vi kan. Også med grænsekontrol!

Mine tanker går til de dræbte og sårede og deres pårørende. Men også til de mange dedikerede mænd og kvinder, som hver dag arbejder for vores sikkerhed.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.