Sådan får vi antallet af familiesammenføringer begrænset


Når en flygtning får opholdstilladelse i Danmark, betyder det som regel også, at vedkommendes familie indenfor kort tid finder vej til vores land. Det er et stort problem, da antallet af udlændinge på den måde stiger og stiger sideløbende med, at udsigten til, at de vender hjem igen, mindskes.

De nyeste tal viser, at siden 2015 og frem til nu er der blevet givet hele 25.782 familiesammenføringstilladelser.

Bare for at sætte tingene lidt i perspektiv: Det er flere mennesker, end der bor i hele Kerteminde kommune!

Det er derfor ingen hemmelighed, at vi har en stor udfordring her. Antallet af asyltildelinger er på grund af vores stramninger de sidste to år faldet til det laveste i 9 år. Det er godt. Men nu skal vi også have antallet af familiesammenføringer ned.

Ved vores sommergruppemøde i august sidste år satte vi netop det høje antal familiesammenføringer på dagsordenen.

Her lagde vi et udspil på bordet, der handler om, at asylansøgere med midlertidig beskyttelsesstatus fremover hurtigere skal sendes hjem i stedet for at få familiesammenføring her i landet. Familiesammenføring skal så ske i hjemlandet i stedet.

Vores forslag er imidlertid blevet skudt ned af de øvrige partier under henvisning til de internationale konventioner. Men måske der nu er en uventet vej frem?

I Tyskland tales der i forbindelse med den nye regeringsdannelse om at begrænse antallet af familiesammenføringer til max. 12.000 om året.

I dansk målestok vil det svare til cirka 830 mennesker om året, hvilket er langt mindre end antallet, som vi bevilger ophold i øjeblikket.

Alene i 2017 blev der eksempelvis givet et godt stykke over 6.000 familiesammenføringstilladelser!

Vi ved jo, at mange af Folketingets andre partier har det med, at de gerne vil lade sig inspirere af Kansler Merkel i Tyskland.

Derfor har jeg i dag taget sagen op med Statsministeren under Folketingets spørgetid.

For hvis Tyskland kan sætte begrænsninger på antallet af familiesammenføringer – så kan Danmark vel også? Og så har de øvrige partier ingen undskyldning længere for ikke at handle, så vi får bragt antallet til Danmark markant ned!

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.