Sundhedsforringelse skal annulleres

SONY DSCMarlene Harpsøe
kandidat til Regionsrådet
i Region H., tidl. folketingsmedlem (DF)

Fra årsskiftet kan vi ikke længere ringe direkte til lægevagten her i Region Hovedstaden. S, SF, RV og Venstre har nemlig besluttet, at vi fremover skal visiteres til overhovedet at få lov til at tale med en læge udenfor vores almindelige praktiserende læges åbningstid. Med et telefonopkald til telefonnummer 1813 skal sygeplejersker – som uden tvivl er meget dygtige – fremover vurdere, om der er brug for at blive stillet om til lægevagten. Men sygeplejerskerne er ikke uddannede til at diagnosticere, som lægerne er.

Derudover viser erfaringerne at denne ordning vil skabe yderligere trængsel på vores akutmodtagelser, som i forvejen er belastede af al for lang ventetid.

Så når man som borger i f.eks. Brøndby får det rigtig dårligt og føler behov for at konsultere en læge, kan vi fra 1. januar 2014 ikke længere ringe direkte til vagtlægen, men må lade det være op til sygeplejerskerne ved telefonnummer 1813 at vurdere om vi er syge nok til at komme i tale med en vagtlæge. Det er enormt utrygt og en klar forringelse af vores sundhedsvæsen.

Jeg vil arbejde for at få beslutningen om at lukke den direkte telefonlinje til vores vagtlæge annulleret. Det er det eneste rigtige at gøre, især i en tid hvor de nære sundhedstilbud bliver ringere og ringere.

 

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.