“Ungdomsdemokratidag i Brønden” …eller hvordan en åben dør blev en lukket dør!

Demokratidag

af Poul Gaardbo

Jeg havde glædet mig til at skulle til “Ungdomsdemokratidag i Brønden – under sloganet “Ungdomsdemokrati gør en forskel” – i dag i Brøndby Strand. På programmet kunne jeg se at Brøndbys 3 skoler – hver især – havde lavet nogle flotte projekter, som de skulle fremvise og forsvare.
Jeg mødte op lidt før kl. 10, hvor der allerede var godt gang i løjerne. Jeg så et projekt om “Sport for sjov”, der handler om at opfordrer unge til at opdage og prøve forskellige sportsgrene.  –  ….det så spændende ud og passede med et projekt, som jeg lige har kørt for boksesporten på københavnske skole, med stor succes.
Jeg talte med eleverne om deres projekt og nævnte mit bokseprojekt, som eleverne synes lød spændende. Jeg kontaktede deres lærer og fik hans mailadresse, så jeg kan maile mit projekt til ham, så eleverne kunne se det ….men:
Så kom borgmester Ib Terp …brød ubehøvlet ind i samtalen og sagde til mig: “Det er altså ikke noget vælgermøde, det her”. Jeg oplyste ham om at vi talte om børnenes projekt …men for at gøre en lang historie kort, så blev jeg bedt om at gå!
Til trods for at invitationen var til “politikere”, så mente Ib Terp at det kun gjaldt kommunalpolitikere, hvorfor jeg ikke havde adgang.
Det er jo ingen skam at gå, når man bliver smidt ud ….endda at “selveste borgmesteren”!
Eva Roed (S) fortalte mig at jeg ikke var politiker, hvilket  jeg ikke var enig med hende i, idet jeg jo er opstillet til kommunalvalget …men hun mente at jeg kunne betegnes som “politisk interesseret”. – Ud fra dette standpunkt, så er alle førstegangsopstillede altså ikke politikere!
Jo, Socialdemokraterne gør hvad de kan for at holde andre partier ude. – Tidligere – den 7.november 2013 kl. – holdt det af Brøndby Kommune oprettede handicapråd offentlig ”vælgermøde” i kulturhus Kilden. Arrangøren var Hulegårdens beboerråd og lev-Brøndby, som ensidig havde inviteret de nuværende kommunalpolitiske medlemmer af Brøndby Kommunes handicapråd ….og dermed ikke repræsentanter for Dansk Folkeparti.
Hvorfor mon jeg kom til at tænke på “berufsverbot”?
Det var en beskæmmende oplevelse på den dag, der var “Ungdomsdemokratidag i Brønden”!

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.