Stem på søndag for en ny kurs for EU!

KristianThulesen DahlSå er der seks dage til, at vi skal stemme til Europa-Parlamentsvalget og om Danmark skal tiltræde EUs Patentdomstol. Begge uhyre vigtige valg, og man gør klogt i at sætte sit kryds og dermed gøre brug af sin indflydelse.

For et af tidens allervigtigste spørgsmål er, i hvilken retning EU skal bevæge sig, og valget på søndag vil utvivlsomt få stor indflydelse på dette. Jordnært set handler valgene på søndag naturligvis især om, hvem der skal sidde i Europa-Parlamentet for Danmark og om EUs Patentdomstol. Begge dele er vigtige, ingen tvivl om det. Og man kan læse meget mere om disse valg og DF ved at trykke her.

Men valget på søndag handler også om, hvilket budskab befolkningerne sender til toppen af beslutningstagere i Europa. Befolkningerne, herunder os i Danmark, har muligheden for at sende et klart signal til EU-toppen om, at EUs nuværende kurs er forkert. EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barosso, og EU-Kommissionens næstformand, Viviane Reding, er stærke fortalere for et meget tættere og mere centralistisk europæisk samarbejde. En føderation i Europa. Det står i skærende kontrast til en meningsmåling om, hvorvidt danskerne ønsker en sådan udvikling hen i mod føderationen. Gallup målte for få måneder siden dette for tænketanken NyAgenda. Denne måling viste, at 69 procent siger ”nej” og blot 8 procent ”ja” til en sådan udvikling. Omvendt vil danskerne gerne blive i EU. For få dage siden viste en måling foretaget af Analyse Danmark for tænketanken Kraka, at 66 procent af danskerne går ind for dansk medlemskab af EU.

Konklusionen virker derfor ret klar: Vi vil gerne deltage i det europæiske samarbejde, men vi ønsker ikke den udvikling, som mange politikere, også mange danske, ønsker. Derfor er det kun naturligt og oplagt, at vælgerne på søndag bakker op om de partier og de politikere, der ønsker den samme kurs for EU, som de selv gør. For det er et falsk modsætningsforhold, når for eksempel statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lader forstå, at det enten er et spørgsmål om en kurs mod føderationen eller en udtræden af EU og almindelig kaos i øvrigt. Der er en gylden middelvej. Selvfølgelig er det de europæiske lande og de europæiske befolkninger, der bestemmer, hvordan EU skal fungere! Hvis ikke det forholder sig sådan, ja, så er der sørme nogle politikere, der har et gigantisk forklaringsproblem! For hvor blev demokratiet i Europa så af?

Valgkampen til Europa-Parlamentsvalget har været i gang i et stykke tid. Jeg synes godt, man kan tillade sig at sige, at det har været en usædvanlig valgkamp. Den har været noget mere personlig, og jeg fristes til at sige beskidt, end jeg mindes, vi har set før. Måske en forsmag på valgkampen til det folketingsvalg, der senest kommer til september næste år? Jeg håber det ikke! Aktuelt mener, jeg så, at vores spidskandidat, Morten Messerschmidt, har været god til at børste angrebene af sig og i stedet har koncentreret sig om det væsentlige, om det politiske. Det er nok heller ikke så svært, når de personlige angreb for eksempel består af stort indkøbte helsidesannoncer i eksempelvis Ekstra Bladet, med Socialdemokratiets spidskandidat Jeppe Kofod som afsender. Samme Kofod bedyrer over for Ekstra Bladet, at ”vi er faktisk ret ligeglade med Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt som parti og person”. Så er det vel op til den enkeltes smag, om Socialdemokratiet og Jeppe Kofods fremgangsmåde er komisk, tragisk eller begge dele. Kønt er det i hvert fald ikke.

Dette til trods mener jeg nu alligevel, at det indtil videre har været en forholdsvis god valgkamp, hvor vi har oplevet mange gode debatter kandidaterne imellem. Det er vist også på sin plads at rose flere af de juridiske lærde, der har kastet deres faglighed ind i debatten om EUs Patentdomstol. Således siger lektor ved Københavns Universitet, Clement Salung Petersen, til Berlingske Business: ”Det er en folkeafstemning på et for tyndt grundlag, fordi der er for mange ting, vi ikke ved. Vi kender ikke omkostningerne, det afgørende procesreglement, dommerne eller kvaliteten af systemet. Det vil være helt uansvarligt at ratificere aftalen om Patentdomstolen på nuværende tidspunkt, og derfor er det også uansvarligt at bede befolkningen stemme om det på nuværende tidspunkt”. Han har jo meget ret. Der er ganske enkelt så mange ubekendte i forhold til EUs Patentdomstol, at det er en rigtig god idé for Danmark at vente med eventuelt at tilslutte sig. Som det var med euroen, er det altid en god ide at vente og se, hvordan det udvikler sig!

I vores kampagne har vi også gjort en hel del ud af at få budskabet om de to valg ud til så mange, som muligt. For desværre er det sådan, at langt færre typisk stemmer til valgene til Europa-Parlamentet end til valgene til Folketinget. Det er meget ærgerligt, for det er, som beskrevet ovenfor, af den yderste vigtighed, at man får stemt på søndag. Derfor har vi i DF lavet en ikke-voldelig(!) tegnefilm, biografreklamer, et computerspil og vi kører land og rige rundt med en kæmpetruck indeholdende blandt andet en kolonihave for at komme i kontakt med så mange danskere som muligt. Formålet er selvfølgelig at fortælle om Dansk Folkepartis politik, men det er i dén grad også at minde om, at der er to valg lige om hjørnet.

Og du, kære læser, kan også gøre dit til at sikre en høj valgdeltagelse på søndag. Mind familie, venner og kollegaer om, at de skal huske at stemme og tag gerne en god, politisk diskussion med dem. Del dette nyhedsbrev med dem! Lyt til deres argumenter og kom med dine. At lytte og respektere hinanden er nemlig en hjørnesten i demokratiet! Lidt drilsk kan jeg måske tilføje, at det vist ikke er alle, der beklæder en toppost i EU, der helt har forstået dette. Endnu en god grund til at stemme på søndag for en ny og bedre kurs for Danmark og EU!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.