Fjern flygtninges retskrav på boliger nu!

Ugebrev

Somme tider bliver den politiske diskussion noget teoretisk. Tager udgangspunkt i folks ideologier. Det kan være meget godt. Men engang imellem skal man altså også bare tage udgangspunkt i virkeligheden. Lægge teorien bort og se, hvor der er forhold i den virkelige verden, der trænger til at blive taget hånd om.

Kort sagt, så er det på høje tid, at der kommer mere grundlæggende fornuft ind i flere af Folketingets initiativer.

Et eksempel:

I weekenden så vi Kolding Kommunes borgmester, Jørn Pedersen (V), i medierne. Han opfordrede på det kraftigste til, at flygtninges retskrav på permanente boliger bliver fjernet. Baggrunden er, at kommunen har købt og nyrenoveret nogle ejendomme. Værelserne er store og køkken/bad/toiletforholdene er særdeles gode. Men flygtningene afviser at bo der. Det er for langt væk. En landsby 13 kilometer fra Kolding… Noget lignende har vi også oplevet på Bornholm. Flygtninge ville ikke placeres på et af Danmarks mest eftertragtede feriesteder…

Helt utroligt og uforståeligt at opleve denne kræsenhed og forkælethed blandt en gruppe, som man må formode er på flugt for deres liv. De kommer foran danskere i boligkøen, og så er det, de bliver tilbudt, ikke godt nok… Man ser altså for sig folk, hvis bolig i Syrien er sprængt væk af bomber, som ikke synes et nyrenoveret hus i et af Danmarks rolige naturområder er attraktivt… Hmmmm… Hvor naive har vi danskere lov til at være?

Lad os straks fjerne disse migranters retskrav på permanente boliger. Præcis som borgmesteren opfordrer os til. Hvorfor skal disse boligkræsne tilrejsende have et retskrav på at komme foran danskere i boligkøen? Stop det nu! Det forslag stiller Dansk Folkeparti igen i Folketinget. Jeg håber, at de andre partier denne gang vil støtte vores forslag.

Et andet eksempel:

En lang række af Folketingets partier er enige med os i, at udenlandske had-prædikanter, som nok rettelig bør kaldes volds-prædikanter, ikke bør have adgang til Danmark. Dette burde egentlig være en selvfølge, men først efter TV2´s dokumentar “Moskeerne bag sløret”, ser der ud til at være skred i tingene, så det rent faktisk kan gennemføres.

Der er blot lige det “men”, at det selvsagt kræver grænsekontrol. For man kan jo ikke holde nogle ude af Danmark, medmindre man har ret til at kontrollere, at de er på vej til at rejse ind i landet. Og som flere eksperter udtaler i dag, forhindrer det nuværende Schengen-samarbejde netop det.

Det enkle svar er derfor, at så må vi være klar til at gøre op med Schengen i dets nuværende form!

De andre partier skal i hvert fald ikke have lov til at sige: ”Nå, vi ville ellers gerne holde volds-prædikanter ude, men det kan vi desværre ikke for Schengen”. Nu har de gjort klart, at de er indstillet på at stoppe disse had- og voldsprædikanters indrejse i Danmark – så må de også tage konsekvensen i forhold til igen at sikre, at vi (også efter den såkaldte midlertidige grænsekontrol) kan kontrollere vores grænser. Gold ideologi og leflen for EU skal ikke betyde, at vi undlader at gøre det, som er indlysende rigtigt, hvis vi skal komme radikalisering i Danmark til livs.

Flere partier på Christiansborg må blive bedre til at droppe automattænkningen og til at turde tænke nyt. For nogle gange virker det som om, at EU, konventioner og alt muligt andet bliver brugt som en undskyldning, ja nærmest en velkommen spændetrøje, for af ideologiske grunde at undlade at gøre de rigtige ting. Jeg siger: Mere fornuft fra Folketinget − væk med retskrav på boliger og stop for voldsprædikanter! Det haster.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

 

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.