Hvordan forenes Socialdemokratiets udlændingepolitik med Alternativets?

Ugebrev-KTD
På onsdag har Folketinget den traditionelle afslutningsdebat. Vi kan se tilbage på et år med et nyt flertal efter folketingsvalget sidste sommer. Meget er nået. Men meget mangler stadig at blive gjort.

Betydningen af et nyt flertal ses måske allertydeligst på udlændinge- og asylområdet. Hvor SR-regeringen med Helle Thorning-Schmidt, Mette Frederiksen og Morten Østergaard i spidsen ifølge sidstnævnte gennemførte hele 45 lempelser af udlændingepolitikken, så har vi efter valget i sommer gennemført i omegnen af 30 yderst tiltrængte stramninger!

Sidste efterår blev vi overrasket over den folkevandring, der pludselig fandt sted efter, at den tyske kansler Merkel havde budt indenfor i Europa. Man kan kun gisne om, hvordan en fortsat SR-regering med Helle Thorning-Schmidt i spidsen havde reageret. Det havde ikke været godt for Danmark. Skiftet i sommer gjorde i stedet, at situationen blev brugt til at foretage nødvendige stramninger i både asylregler, familiesammenføringsregler osv. Godt og nødvendigt.

Og et stort slagsmål i den snart forgangne sæson har handlet om grænsekontrol.  Som bekendt var DF indtil den 4. januar det eneste parti, der ønskede grænsekontrollen genindført. Men i dag har vi så midlertidig grænsekontrol. Det er godt. Men vi stopper ikke kampen, før den er blevet permanent og forstærket.

Men ligesom vi stod alene med ønsket om grænsekontrol, men alligevel lykkedes, står vi nu alene med det synspunkt, at flygtningepolitik handler om at hjælpe mennesker i nød i en MIDLERTIDIG periode. At flygtninge og migranter skal vende tilbage til deres hjemland, når muligheden er for det. Venstre og Socialdemokratiet vedtager i denne uge i Folketinget, at integrationen skal starte allerede før, man overhovedet har fået tildelt asyl! At flygtninge og migranter kan ansættes i virksomhederne til meget lav løn, og at de så samtidig fra dag ét optjener ret til dagpenge. Efter to år er der således dagpenge i de efterfølgende to år!

Dette er helt galt. Man skulle hellere lave en hjemsendelsesplan for hver enkelt. En plan som så samtidig betyder, at man giver folk kompetencer til at komme hjem igen. Mange af dem, der er kommet til Danmark, er jo de ressourcestærke. De skal naturligvis hjem og hjælpe med at bygge deres land op igen, når muligheden foreligger.

Afslutningsdebatten på onsdag skal ikke kun bruges på at se tilbage på året, der snart er gået. Vi bør også se fremad. Vise hvordan vi løser tingene. Hvordan vi sikrer et trygt Danmark.

I mit ugebrev i sidste uge bad jeg Mette Frederiksen give klar besked om, hvorvidt hun stod bag sin gruppeformand Henrik Sass Larsen i forhold til hans tanker om at sætte et loft over antallet af asylansøgere. Det har vi stadig ikke fået noget svar på.

Og hvis Mette Frederiksen får den statsministerpost, hun så desperat ønsker, bør hun også svare på, hvordan hun vil gennemføre en ansvarlig asyl- og udlændingepolitik. Hun vil jo få magten på Alternativets, Enhedslisten, SF og de radikales stemmer! Alternativets leder Uffe Elbæk udtale forleden, at Danmark da sagtens kan tage imod 10.000 asylansøgere mere. 50.000 vil dog være en udfordring, erkender han. Søndag i programmet ”VI ses hos Clement” gjorde Uffe Elbæk det så klart, at han vil have alle udlændingestramninger rullet tilbage. Vildt. Lempelser i udlændingepolitikken og titusindvis af nye asylansøgere er den politik, som Alternativet og de øvrige partier står for.

Mette Frederiksen – og Henrik Sass Larsen – vil gerne give indtryk af, at Socialdemokratiet vil føre en stram og ansvarlig udlændingepolitik. Men hvordan skal det i praksis ske med Uffe Elbæk, Morten Østergaard, Pia Ohlsen Dyhr og Pernille Skipper som grundlag? Er Socialdemokratiet villig til at klippe båndende til de fire partier på venstrefløjen, som vil noget helt andet, end Socialdemokratiet påstår de vil, på hele udlændingepolitikken? Det spørgsmål kunne Mette Frederiksen jo passende besvare fra Folketingets talerstol under afslutningsdebatten på onsdag. Hvis ikke vi får et klart svar på det spørgsmål, kan man frygte, det skyldes, det for socialdemokraterne bare handler om at få magten. Også selvom man så skal kaste den stramme udlændingepolitik over bord.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.