Tillykke med fødselsdagen til Henrik Sass Larsen – men nu må Mette Frederiksen forklare sig!

Ugebrev-Thulesen Dahl
På søndag fylder Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, 50 år. Stort tillykke skal lyde herfra!

Og når en politiker fylder rundt, er der ofte store fødselsdagsinterviews. Således også med den socialdemokratiske gruppeformand. I weekenden forlød det derfor, at Socialdemokratiet nu vil sætte et loft over, hvor mange asylansøgere Danmark skal tage imod, og at et sådant tal lå ”nærmere 1.000 end 10.000 om året”.

Det var jo en fantastisk god melding. En ny linie fra et parti, der for mindre end et år siden stod i spidsen for en regering, som ifølge den daværende regeringspartner, den radikale formand, Morten Østergaard, gennemførte 45 lempelser på udlændingeområdet. Med flertalsskiftet sidste sommer er det lykkedes at få lavet en lang række stramninger igen, så vi er kommet tættere på en fornuftig og rimelig udlændingepolitik. Ikke, at vi er færdige med at justere udlændingepolitikken endnu, slet ikke, men det er lovgivningsmæssigt gået den rigtige vej!

Sass Larsens melding i går fik Enhedslisten op i det røde felt. Udlændingeordfører Johanne Schmidt-Nielsen krævede partiformand Mette Frederiksen på banen for at få afgjort, om asylloftet var Socialdemokratiets nye politiske linje, eller om det bare var endnu en solo-udmelding fra gruppeformanden.

DR’s Radioavisen kunne så i går eftermiddags meddele, at det ikke havde været muligt at få en kommentar fra Mette Frederiksen, og gentagne henvendelser til Socialdemokratiet havde kun givet ét svar: Partiet har ikke yderligere kommentarer…

Den tager vi lige én gang til: Socialdemokratiet havde ingen kommentarer til et banebrydende forslag fra partiets egen gruppeformand. Endda på et område, der er fuldstændig afgørende for hele vort samfunds videre udvikling.

I januar viste en Gallup-måling, at flygtninge- og indvandrerpolitikken er det suverænt vigtigste emne for danskerne – langt foran sundheds- og beskæftigelsespolitik og andre vigtige emner. Halvdelen mente i øvrigt, at indvandring udgør ”en alvorlig trussel mod vores nationale egenart”. Derfor kunne man jo tro, at et udspil fra partiets gruppeformand ville blive fulgt op af forklaringer på, hvad man egentlig mente, og hvordan man ville føre politikken ud i livet. Men Socialdemokratiet havde ingen yderligere kommentarer…

Jeg er bange for, at der er en rigtig god grund til, at der ikke var yderligere kommentarer! Nemlig, at gruppeformand Sass Larsen blot bliver brugt til at komme med markante meldinger omkring indvandringsspørgsmålet. Men markante meldinger som Socialdemokratiet ikke har tænkt sig at gå videre med. Markante meldinger, der alene har til formål at vinde vælgere, som for en kort stund tror på disse.

Men danskerne har krav på at vide, hvad de reelt får, hvis Socialdemokratiet igen en dag kommer til at stå i spidsen for en regering. Er det en udlændingepolitik alá De Radikale, som sammen med Alternativet, SF og Enhedslisten er grundlaget? Med massevis af lempelser som resultat – akkurat som vi så det sidst i perioden 2011-2015? Eller er det Henrik Sass Larsens markante meldinger i weekenden og tidligere ved årsskiftet, der bliver retningen?

Mange danskere er trætte af ”signaler”. De vil have politik, der virker! Resultater! Derfor er det helt afgørende, om man også reelt vil føre den politik, man påstår at stå for, eller det blot er taktik det hele. Det kunne Mette Frederiksen passende få lov at svare på.

Vi kan godt i Danmark selv styre udviklingen. Hvis vi vil. Vi kan eksempelvis sikre en permanent grænsekontrol, som samtidig straks-behandler dem, der vil søge asyl i Danmark. Kommer disse personer fra Tyskland – et sikkert land – kan vi afvise dem til asylbehandling dér. Dansk Folkeparti er klar til sådanne tiltag. Er Socialdemokratiet?

Så godt nok vil jeg gerne ønske min folketingskollega Henrik Sass Larsen tillykke med fødselsdagen. Men samtidig må jeg bede hans formand, Mette Frederiksen, forklare sig!

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.