Det haster med ny politiskole

Skaarup
Vi har brug for flere politibetjente. Udfordringerne hober sig op. Grænsekontrol, organiseret indbrudskriminalitet og terrorberedskab er blot nogle af de vigtige opgaver, som kræver politiets tilstedeværelse. Dertil kommer al den ”almindelige” kriminalitet, som jo ikke bliver mindre af, at politiet er trængt ressourcemæssigt. Tværtimod.

Grænsekontrol og flere betjente på gaden var vigtige mærkesager for DF i valgkampen sidste år, og derfor er det da også glædeligt at kunne konstatere, at der vitterlig ér sket meget på retsområdet, siden regeringsskiftet sidste sommer. Vi HAR fået etableret grænsekontrol. Med stor succes og uden alle de gener, som dommedagsprofeterne truede med. Vi ER blevet enige om flere betjente. 150 betjente mere om året i 2016 0g 2017. Og der skal etableres en ny politiskole i Vestdanmark.

Så der ér sket meget. Og det er godt. Og tiltrængt.

Men der skal mere til, og her er det træls, at regeringen er så langsommelig med hensyn til at få besluttet, hvor den nye politiskole skal etableres, så vi kan komme i gang med at optage og uddanne nye politielever. Regeringen har udskudt beslutningen til efteråret. Måske er det efterhånden bare blevet en vane, at alle beslutninger skal udskydes til efteråret? Det kan der være gode grunde til i nogle tilfælde, men der er altså ingen grund til at trække afgørelsen om den nye politiskole i langdrag. Lad os komme i gang. Det haster faktisk.

For opgaverne står som nævnt i kø til de nye betjente. Herunder ikke mindst arbejdet med at vogte landets grænser. Når grænsekontrollen forhåbentlig snart er blevet udvidet og gjort permanent, kommer det selvfølgelig også til at kræve flere af ordensmagtens ressourcer. Og her er det en særskilt pointe, at det bliver nemmere at uddanne og fastholde arbejdskraft ved grænsen, når vi har en politiskole i Jylland eller på Fyn, så man ikke i samme omfang som i dag behøver at sende betjente langvejsfra til det vigtige arbejde ved grænsen. For DF er der ingen tvivl om, at antallet af betjente ved den dansk-tyske grænse permanent skal være højere i politikredsen, så man slipper for omkostningerne og det langvarige fravær fra familien ved i lange perioder at have betjente udstationeret.

Og når vi nu er enige om, at det er brug for flere betjente. Hvad så med at få truffet en beslutning om, at der også skal uddannes 150-200 nye betjente om året i 2018 og 2019? Dén beslutning behøver vi heller ikke vente med at træffe. Bare indkald til forhandlinger. DF er klar.

Med venlig hilsen
Peter Skaarup

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.