Stop for tyrkiske optagelsesforhandlinger


Tale om Unionens tilstand

Onsdag 13. september holdt EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, sin årlige tale om Unionens tilstand. Og lad det være sagt med det: Det var et rædselskabinet af mere magt til EU og langsom stop for nationalstaterne. Fælles finansminister, der skal kunne gribe ind i landenes økonomi, fælles udenrigspolitik med flertalsafgørelse og en EU-hær. Det var blot nogle af de skrækkelige ideer fra EU-Kommissionen, der udelukkende har til formål at danne Europas Forenede Stater.

Stop for tyrkiske optagelsesforhandlinger

Dansk Folkeparti har i årevis ønsket, at optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet om EU-medlemskab skulle stoppes. Og den holdning dementerede begge partier i EU-Parlamentet så sent som i begyndelsen af juli i år. Her stemte vi, på baggrund af en kritisk rapport om forholdene i Tyrkiet, om optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet. Her var Dansk Folkeparti det eneste danske parti, der stemte for helt at stoppe forhandlingerne med Tyrkiet, og både Venstre og Socialdemokratiet stemte imod
Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt. Eller det skulle måske hedde, at man har et standpunkt, til Tysklands kansler Angela Merkel tager et nyt.
Og 3. september udtalte begge kanslerkandidater, Angela Merkel og Martin Schulz, i Tyskland så under en valgdebat på tysk tv, at begge kandidater ønsker et stop for optagelsesforhandlingerne for Tyrkiet.
Og wupti; få dage efter havde både Venstre og Socialdemokratiet ændret holdning. Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtalte pludselig, at han ikke kan se Tyrkiet blive medlem af EU, og at det ikke ”giver mening” at blive ved med optagelsesforhandlingerne. Samme budskab kom, efter lidt zig-zag kurs, fra Socialdemokratiets udenrigsordfører Nick Hækkerup.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.